EKONOMİ
Yayınlanma : 16 Haziran 2026 07:52
Düzenleme : 16 Haziran 2026 07:52

Fed etkisiyle dolarda dengeler değişti: İran barış anlaşması da piyasaları salladı

Fed etkisiyle dolarda dengeler değişti: İran barış anlaşması da piyasaları salladı
Fed toplantısı öncesi dolar endeksi 99,7'de dengelenirken, İran barış anlaşması ve enflasyon verileri piyasalarda etkili oldu. Dolar/TL kuru ise 46,30 civarında seyrediyor.

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısındayken, dolar endeksi 99,7 civarında dengelendi. Yatırımcıların odağında, Fed'in yeni başkanı Kevin Warsh yönetimindeki ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Ancak, merkez bankası yetkilileri, İran ile yaşanan gerilimin enerji fiyatlarını tırmandırması ve enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle karmaşık bir tabloyla karşı karşıya.

PİYASALAR FED KARARINI BEKLERKEN YENİ GELİŞMELER YAŞANDI

Bu hafta Japonya, Avustralya ve İngiltere gibi büyük ekonomilerin merkez bankalarından da kritik politika kararları bekleniyor. Dün, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndaki geçişleri yeniden güvence altına alacak bir barış anlaşmasına varıldığı yönündeki açıklaması, dolar üzerinde baskı oluşturdu. Anlaşmanın Cuma günü İsviçre'de imzalanması öngörülüyor.

DOLAR/TL KURUNDA SON DURUM NE?

Dolar/TL kuru, güne 46,2852 liradan başladı. Gün içinde en düşük 46,2264 lira seviyesini gören kur, en yüksek 46,3086 liraya kadar yükseldi. Şu an itibarıyla ise 46,3038 liradan işlem görüyor. Fed'in kararları ve jeopolitik gelişmeler, önümüzdeki saatlerde kurdaki hareketliliği şekillendirecek.