DÜNYA
Yayınlanma : 01 Mayıs 2026 12:27
Düzenleme : 01 Mayıs 2026 12:27

Erimiş görünümlü saat, koleksiyoncuların gözdesi oldu

Erimiş görünümlü saat, koleksiyoncuların gözdesi oldu
Dünyada sadece üç adet bulunan erimiş görünümlü Cartier saati, beklentilerin üzerinde bir fiyatla satıldı. Yeni sahibi, koleksiyoncular arasında dikkat çekiyor.

Cartier London imzasına sahip olan ve dünyada yalnızca üç adet üretilen bu özel saat, beklenenden çok daha yüksek bir performans göstererek tahmin edilen satış fiyatını iki katına çıkardı.

ASİMETRİK TASARIMIN HİKAYESİ

Asimetrik kadran tasarımı ve 'erimiş' görünümlü sarı altın kasasıyla dikkat çeken saat, lüks saat piyasasında bugüne kadar satılan en değerli Cartier tasarımlarından biri olarak kayıtlara geçti. 1960'lı yıllarda Jean-Jacques Cartier ve tasarımcı Rupert Emmerson tarafından geliştirilen 'Crash' modeli, dönemin Londra stilini yansıtan özgün bir çalışma olarak kabul ediliyor.

REKOR TEKLİFLERİN ARDI ARKASI YOK

Dokuz dakikalık bir rekabet sürecinin ardından, saatin yeni sahibi Valuence Holdings CEO'su Shinsuke Sakimoto oldu. Geçtiğimiz yıl 10,1 milyon dolara satın aldığı Jane Birkin'e ait Hermès Birkin çantasıyla da adından söz ettiren Sakimoto, saatin tarihi mirasına katılmaktan duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından paylaştı. Koleksiyonerler arasında Jay-Z, Tom Brady ve Bad Bunny gibi isimlerin tercih ettiği Cartier Crash modelleri, son dönemlerde en çok aranan parçalar arasında yer alıyor.