Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, Basketbol Avrupa Ligi'ndeki Virtus Bologna maçı sonrası yaptığı açıklamalarla Yunan taraftarların ırkçı saldırılarına sert bir dille yanıt verdi.
TÜRK OLDUĞUM İÇİN SALDIRIYORLAR
Ataman, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik ırkçı ve milliyetçi söylemlerle karşılaştığını belirterek, "Bana saldırıp Türk olduğumu söyleyen mesajlar gönderiyorlar. Türk olduğum için Yunanistan'dan gitmem gerektiğini söylüyorlar." dedi. Bu tür saldırıların kendisini yıldırmayacağını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Türk olmaktan gurur duyuyorum ama Yunanistan'ı, Atina'yı ve Panathinaikos'u da seviyorum. Ben burada başarı için varım, bunun için buradayım." şeklinde konuştu.
BÜYÜK HEDEFLER İÇİN BİRLİKTEYİZ
Kulüp olarak büyük hedeflerinin olduğunu ve bu yolda asla pes etmeyeceklerini dile getiren Ataman, taraftarlarla, oyuncularla ve teknik ekiple yakalanması gereken bir sinerji olduğunu söyledi. Maçın başında yumruğunu göstermesinin de bu birlikteliği simgelediğini ifade eden Ataman, "Hep beraber büyük hedeflere ulaşacağız." dedi. Bu arada, Ataman'ın daha önce Fenerbahçeli taraftarlara yönelik yaptığı bir yorum da gündeme geldi.



