SPOR
Yayınlanma : 09 Haziran 2026 15:28
Düzenleme : 09 Haziran 2026 15:28

Ergin Ataman'dan Olympiakos taraftarına sert tepki: Türk olmaktan gurur duyuyorum

Ergin Ataman'dan Olympiakos taraftarına sert tepki: Türk olmaktan gurur duyuyorum
Ergin Ataman, Olympiakos taraftarının Türkiye'ye yönelik hakaretlerine sert tepki gösterdi ve Türk olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Yunan halkına sevgisini de dile getirdi.

Ergin Ataman, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda Olympiakos taraftarlarına yanıt verdi. Ataman, "Dün maç sırasında Türkiye'ye yönelik hakaret içeren sloganlar attınız. Türk olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Ayrıca, Yunanistan'a ve Yunan halkına büyük bir sevgi ve saygı duyduğumu belirtmek isterim; onları kardeşlerim olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

TAKIMIMIN GURURU

Olympiakos'un kadrosundaki oyuncu tercihlerini eleştiren Ataman, "Maçlara bayraklarla gelme hakkınız var ve buna saygı duyuyorum ama Yunanistan Ligi finalleri üçüncü maçında takımınızın sahaya sürdüğü tek bir gerçek Yunanistan Milli Takımı oyuncusu yoktu. Takımımın her koşulda gösterdiği mücadeleden gurur duyuyorum. Dünkü maçta takımımızı temsil eden dört Yunan Milli Takımı oyuncusunun Yunan basketboluna yaptığı katkıyı vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

PANATHİNAİKOS TARAFTARLARINA MESAJ

Tecrübeli başantrenör, Panathinaikos taraftarlarına da seslenerek, "Tutkulu Panathinaikos taraftarları, basketbolu gölgede bırakan tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyeceğiz. Şampiyonluğu son topa kadar kovalayacağız ve her şey bittiğinde sahada zaferi kutlayan biz olacağız" dedi.