Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Fransa arasındaki ticaret, enerji ve savunma sanayii alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.
İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ile iş birliğini geliştirmeye devam etme kararlılığını yineledi. AB ile ilişkilerin ilerletilmesi ve gerekli mekanizmaların hızla çalıştırılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, iki devletli çözüm için uluslararası baskının artırılmasının önemini dile getirdi ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Türkiye'nin arabuluculuk çabalarını anlattı.
FİLİSTİN DESTEĞİ
Erdoğan, Macron'u Filistin'i devlet olarak tanıma kararından dolayı tebrik etti. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot da katıldı. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.



