DÜNYA
Yayınlanma : 17 Ekim 2025 01:59
Düzenleme : 17 Ekim 2025 01:59

erdoğan'ın diplomatik hamlesi: netanyahu zirveye katılamadı

erdoğan'ın diplomatik hamlesi: netanyahu zirveye katılamadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net tavrı, Netanyahu'nun ABD ve İsrail arasındaki kritik bir zirveye katılımını engelledi. İngiliz basını, Türkiye'nin diplomatik manevrasını ve etkin rolünü manşetlerine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası arenadaki diplomatik hamleleri, yabancı basında geniş yankı bulmaya devam ediyor. Son olarak ABD ve İsrail arasındaki kritik bir zirveye ilişkin Türkiye'nin sergilediği tutum, Erdoğan'ın liderliğindeki etkinliği bir kez daha gözler önüne serdi.

İNGİLİZ BASINI KRİZİ DEŞİFRE ETTİ

İngiliz gazeteleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katılımıyla ilgili yaşanan diplomatik krizi tüm detaylarıyla mercek altına aldı. The Guardian gazetesi, Türkiye'nin zirvedeki belirleyici rolüne dikkat çekerek, ABD Başkanı Trump'ın Netanyahu'yu Şarm El-Şeyh'teki zirveye davet etme planının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası bir katılım durumunda uçağını Mısır'a indirmeyeceği yönündeki net tavrı nedeniyle iptal edildiğini iddia etti.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMATİK BAŞARISI

Associated Press (AP) haber ajansı da, Türkiye'nin Netanyahu'nun zirveye katılımını engelleme yönündeki diplomatik çabalarının diğer ülkelerden de destek gördüğünü bildirdi. Bu girişimler sonucunda Netanyahu'nun Mısır'a yapacağı seyahat planının geri çekildiği belirtilirken, Israel Hayom gazetesi ise Erdoğan'ın, Netanyahu'nun zirveye katılması halinde uçağının Ankara'ya döneceği yönündeki restinin, Netanyahu'nun zirveye katılmaktan vazgeçmesinde kilit rol oynadığını vurguladı.