Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunarak, İsrail'in Somaliland'i tanımasına yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, bu adımın ne Somali'ye ne de bölgeye herhangi bir fayda sağlamayacağını belirtti.
ETİYOPYA İLE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Türkiye'nin Etiyopya ile olan güçlü ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki enerji, maden ve tarım alanlarındaki iş birliklerinin geliştirileceğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin Etiyopya'da en büyük ikinci yatırımcı ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, bölgesel istikrarın önemine dikkat çekti.
AFRIKA BOYNUZU YABANCI GÜÇLERİN MÜCADELE ALANI OLMAMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Boynuzu'nun yabancı güçlerin bir mücadele alanı haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. Bölge ülkelerinin kendi sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğine inandığını dile getiren Erdoğan, Afrika'da çatışma istemediklerini sözlerine ekledi. Bölgenin istikrara kavuşmasıyla birlikte ekonomik fırsatlarıyla öne çıkacağına inandığını belirtti.



