GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Mayıs 2026 16:31
Düzenleme : 18 Mayıs 2026 16:31

Erdoğan'dan ihracatçıya övgü: Başarı hikayemiz sürecek, fırsatçılara geçit yok!

Erdoğan'dan ihracatçıya övgü: Başarı hikayemiz sürecek, fırsatçılara geçit yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB töreninde ihracat başarılarını överek, Türkiye ekonomisinin dirençli hale geldiğini ve kişi başına gelirin 18 bin dolara ulaştığını belirtti. Fırsatçılığa göz açtırılmayacağını vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracatta elde edilen başarıların altını çizerek, "İhracatta başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz." dedi.

EKONOMİK DİRENÇ VE BÜYÜME VURGUSU

Erdoğan, son 23 buçuk yılda Türkiye'yi her alanda bir üst lige taşıdıklarını belirterek, "Ticari rekabetin giderek sertleştiği dönemde Türkiye ekonomisini şoklara karşı dirençli hale getirdik. Bölgemizdeki çatışmalara rağmen geçtiğimiz yıl ekonomimizi yüzde 3,6 oranında büyüttük. Milli gelirimiz 1,6 trilyon dolar oldu. Kişi başına milli geliri 18 bin dolara çıkardık." şeklinde konuştu. Dış ticaret hacminin 820 milyar dolara, mal ve hizmet ihracatının ise 396 milyar dolara ulaştığını ve çok yakın gelecekte 400 milyar doların aşılacağını müjdeledi.

FIRSATÇILIĞA GEÇİT YOK

Ekonominin sadece verilerden ibaret olmadığını, sokağın ve çarşının nabzını tutmaya devam ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetiminin her türlü tedbiri aldığını ve almaya devam edeceğini vurguladı. Üretim ve ulaştırma maliyetlerindeki artışla izah edilemeyecek bir fırsatçılıkla karşı karşıya olduklarını belirten Erdoğan, bu duruma müsaade edilmeyeceğinin sinyalini verdi. Konuşmasında, TOBB'un dünyada en fazla hizmet üreten 3. oda sistemi olduğunu ve oda ile borsaların hizmet kapasitesinin önemli ölçüde arttığını da sözlerine ekledi.