GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Ekim 2025 08:03
Düzenleme : 16 Ekim 2025 08:03

Erdoğan'dan DEM Parti'ye uyarı: Söylemlerde dikkatli olun

Erdoğan'dan DEM Parti'ye uyarı: Söylemlerde dikkatli olun
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti toplantısında DEM Parti'nin söylemlerini eleştirerek dikkatli olunması çağrısı yaptı. Dış politika ve enerji fiyatları da gündemde yer aldı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ülkenin güncel meseleleri ele alındı. Toplantıda özellikle siyasi söylemlerdeki hassas konular ve terörle mücadele stratejileri derinlemesine tartışıldı.

DEM PARTİ'NİN İFADELERİNE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında kullanılan 'Öcalan' sloganları ve 'gencecik cesetler' ifadelerini kesin bir dille eleştirdi. Bu tür söylemlerin toplumsal barışı zedelediğini vurgulayarak tüm siyasi aktörleri daha sorumlu davranmaya çağırdı.

DIŞ POLİTİKA GÜNDEMİ MASADA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sunduğu brifingde Gazze'deki insani kriz ve Suriye'deki gelişmeler detaylı şekilde incelendi. Fidan, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) entegrasyon sürecinin yakından izlendiğini ve bölgesel istikrar açısından kritik olduğunu belirtti.

ENERJİ FİYATLARINDA DURUM NETLEŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yaptığı sunumda elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin beklentiler netleştirildi. Bayraktar, önümüzdeki dönemde herhangi bir zam planı olmadığını açıklayarak vatandaşlara güvence verdi.