Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği'nde yaşanan silahlı saldırı girişimine sert tepki gösterdi.
SALDIRIYI KINADI
Erdoğan, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Dün gece Washington'da Beyaz Saray Muhabirleri yemeğinde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini kınıyorum." ifadelerini kullandı. Saldırıda kimsenin yaralanmamış olmasının kendileri için sevindirici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "ABD Başkanı Sayın Trump ve değerli eşi Melania Hanım başta olmak üzere kimsenin yaralanmaması, bizler için sevindiricidir." dedi.
DEMOKRATİK MÜCADELE VURGUSU
Şiddetin hiçbir türüne geçit verilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Demokrasilerde mücadele fikirle yapılır, şiddetin hiçbir türlüsüne yer yoktur." şeklinde konuştu. ABD Başkanı Trump'a, eşine, Amerikan yönetimine ve halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, bu tür olayların demokrasiye gölge düşürmemesi temennisinde bulundu. Bu gelişmeyle ilgili sıcak bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.



