Beykoz'da yer alan Elmalı Barajı'nın kıyıları, ziyaretçilerin geride bıraktığı çöplerle adeta bir çöplüğe dönüştü. Fatih Mahallesi'ndeki ormanlık alanla çevrili barajın çevresinde, plastik şişelerden kağıtlara, poşetlerden ambalajlara kadar pek çok atık birikmiş durumda.
DOĞAL GÜZELLİK KİRLİLİĞE TESLİM
Atıkların yanı sıra, baraj kıyısında yoğunlaşan yosunlar da (alg) dikkat çekici bir kirlilik tablosu oluşturuyor. Bu durum, bölgenin doğal güzelliğini olumsuz etkilerken, çevre sağlığı açısından da endişe verici bir tablo ortaya koyuyor. Barajın kıyısındaki bu kirlilik, havadan dron ile görüntülenerek de belgelendi. Vatandaşlar da bu duruma tepkisiz kalmayarak, cep telefonu kameralarıyla kirliliği kaydetti.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI CEZALAR ARTIRILDI
Bu tür çevre kirliliği olaylarına karşı denetimler ve cezalar da artırılmış durumda. Daha önce İzmir'de kaçak hurda gemi sökümü yapanlara 2 milyon 850 bin lira, drift atarak çevreyi tehlikeye atanlara ve Antalya'da çevreyi kirletenlere ise 1 milyon 395 bin lira gibi rekor cezalar kesilmişti. Bu tür yaptırımlar, çevreye duyarlılığı artırmayı ve kirliliğin önüne geçmeyi hedefliyor.



