EKONOMİ
Yayınlanma : 21 Aralık 2025 10:52
Düzenleme : 21 Aralık 2025 10:52

Elazığ'da bir çiftçinin hayali gerçek oldu: Devlet desteğiyle 35 hayvandan 300 başa ulaştı

Elazığ'da bir çiftçinin hayali gerçek oldu: Devlet desteğiyle 35 hayvandan 300 başa ulaştı
Elazığlı çiftçi Ömer Erdem, devletin yüzde 60 hibe desteği sayesinde 35 hayvandan 300 başa ulaşarak modern bir çiftlik kurdu ve güneş enerjisiyle üretimini sürdürüyor.

Elazığ'ın Alaca köyünde yaşayan 3 çocuk babası Ömer Erdem, 35 büyükbaş hayvanla geleneksel yöntemlerle besicilik yaparken, devletin sağladığı hibe desteği sayesinde hayalini kurduğu modern çiftliğe kavuştu. 2014 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) yaptığı başvuru onaylanan Erdem, yüzde 60 hibe desteği alarak 2015'te çiftliğini kurdu ve üretimini büyük ölçüde artırdı.

MODERN ÇİFTLİK VE GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI

Erdem, yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip, 300 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini kurduktan sonra, üzerine 100 KW gücünde bir güneş enerjisi santrali (GES) inşa etti. Bu santral sayesinde çiftliğin elektrik ihtiyacını ve mısır, yonca, arpa gibi ürünlerin sulamasını ücretsiz karşılıyor. Simental cinsi 300 baş hayvanla üretimini sürdüren Erdem, kırmızı et üretimine katkı sağlıyor ve yatırımlarını genişletmeye devam ediyor.

DEVLET DESTEĞİ OLMASAYDI HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Ömer Erdem, "Devletin desteği olmasaydı biz böyle bir yeri hayal bile edemezdik" diyerek duygularını ifade etti. 580 bin EURO'luk yatırımın yüzde 60'ını hibe olarak aldığını belirten Erdem, 10 yıldır kesintisiz bu işi yaptığını ve kazandıklarını tekrar işletmeye yatırdığını söyledi. Kırmızı et ihtiyacının ülkenin önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Erdem, bu alanda desteklerin öncelikle köylülere verilmesi gerektiğini dile getirdi.