GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Aralık 2025 02:56
Düzenleme : 10 Aralık 2025 02:56

Doktor, KOAH hastasına hakaret iddiasıyla ceza aldı ve istifa etti

Doktor, KOAH hastasına hakaret iddiasıyla ceza aldı ve istifa etti
Horasan'da bir doktor, KOAH hastasına hakaret iddiasıyla ceza alıp istifa etti. Olay, güvenlik kamerası görüntüleriyle belgelendi ve soruşturma sonucu doktorun görevi değiştirildi.

Horasan Devlet Hastanesi'nde 16 Mayıs günü yaşanan bir olay, sağlık çalışanı ile hasta arasındaki gerilimi gözler önüne serdi. Yüzde 95 engelli KOAH hastası Cumhur Tunç, solunum sıkıntısı nedeniyle acil servise başvurdu. Doktor K.Z.M.'nin sorularına oğlu aracılığıyla yanıt veren Tunç, oksijen ihtiyacını el işaretiyle belirtince tartışma başladı.

HASTAYA 'BEKLEYECEKSİN' DİYEN DOKTOR

Doktor K.Z.M., 'Amca ben sormadan sana ilaç başlayamam. Beni bir dinle. Önce beni dinleyeceksin' diyerek hastayı uyardı. Cumhur Tunç ise 'Ben KOAH hastasıyım. Bana hava ver' şeklinde karşılık verdi. Bu diyalog, doktorun 'Cevap vermek istemiyorsan beklersin. Bu nasıl bir şey. Oyun mu oynuyorum ben burada. 'Sana bekleyeceksin' diyorum' sözleriyle tırmandı. İddiaya göre, tartışma büyüyünce doktor hasta ve oğluna hareket etti, karşılıklı sözlü çatışma yaşandı ve güvenlik görevlileri araya girdi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DELİL OLDU

Olay sonrası Tunç ailesi, Horasan Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında, 16 Mayıs saat 14.20'deki anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntülerde, doktorun hasta yakınına kalem fırlattığı anlar da kaydedildi ve delil olarak sunuldu.

DOKTOR CEZA ALDI VE İSTİFA ETTİ

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İnceleme sonucunda, doktor K.Z.M. hakkında aylıktan kesme cezası uygulandı ve görev yeri Karayazı ilçesine değiştirildi. Disiplin cezasının ardından doktor K.Z.M., görevinden istifa ederek Horasan ilçesinden ayrıldı.