DÜNYA
Yayınlanma : 09 Eylül 2025 18:05
Düzenleme : 09 Eylül 2025 18:05

Doha'da patlamalar: İsrail, Hamas liderliğini hedef aldığını açıkladı

Doha'da patlamalar: İsrail, Hamas liderliğini hedef aldığını açıkladı
Katar'ın başkenti Doha'da meydana gelen çok sayıda patlamanın ardından İsrail, Hamas liderliğini hedef alan bir saldırı düzenlediğini açıkladı. El Cezire televizyonu ise Hamas'ın ateşkes müzakere heyetinin hedef alındığını bildirdi.

Katar'ın başkenti Doha'da çok sayıda patlama meydana geldiği bildiriliyor. Görgü tanıkları, Katara bölgesinde dumanların yükseldiğini aktardı. Reuters haber ajansına konuşan tanıklar, patlama seslerinin duyulduğunu doğruladı.

İSRAİL SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Axios haber ajansının üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, Doha'daki patlamalar, üst düzey Hamas yöneticilerine yönelik İsrail'in bir suikast saldırısı. İsrail ordu radyosu yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi ve 'İsrail, Katar'daki Hamas yöneticilerine saldırı düzenlemeye çalıştı. Saldırı, Hamas liderliğinin tepesini hedef aldı' dedi. Açıklamada saldırının gerçekleştiği yer belirtilmedi.

HAMAS KAYNAĞI: ATEŞKES HEYETİ HEDEF ALINDI

Katar merkezli El Cezire televizyonu ise bir Hamas kaynağına dayandırarak, saldırıda Hamas'ın ateşkes müzakere heyetinin hedef alındığını bildirdi.