Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Hakan Fidan, bugün Riyad'da gerçekleştirilecek toplantıya katılacak. Toplantıda bölgedeki son gelişmelerin detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.
BARIŞÇIL ÇABALARIN ÖNEMİ VURGULANACAK
Bakan Fidan, Riyad'daki toplantıda, bölgedeki çatışmaların müzakereler ve barışçıl yollarla sonlandırılması için süregelen çabaların önemine dikkat çekecek. Ayrıca, savaşın devam etmesi durumunda, bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde kalıcı hasarların meydana gelebileceğini de ifade edecek.
GÜVENLİK BOŞLUĞU RİSKİ
Fidan, Türkiye'nin Körfez ülkelerine yönelik saldırıları kınayarak, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bölgenin geleceği için büyük riskler oluşturduğunu vurgulayacak. Ayrıca, bölgedeki mevcut gelişmelerin güvenlik boşlukları yaratabileceğine ve bu durumun terör örgütleri tarafından istismar edilebileceğine dikkat çekmekte. Toplantıda, uluslararası toplumun gerilimi azaltmak için daha etkin bir rol almasının gerekliliği de gündeme getirilecektir.



