Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Suriye'nin en temel sorununun İsrail'in saldırganlığı olduğunu vurgulayarak, "Suriye'ye hep birlikte yardımcı olmalıyız." dedi.
SURİYE'DE İSTİŞARELER VE SDG
Bakan Fidan, Suriye'nin genel bütünlüğünün korunmasının önemine değinerek, vatandaşların kendi kimlikleriyle müreffeh bir şekilde yaşayabildiği bir Suriye'nin hedeflenmesi gerektiğini belirtti. Süveyda'daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ve bu durumun Türkiye için milli güvenlik sorunu teşkil ettiğini ifade etti. Fidan, özellikle DEAŞ ile mücadele kisvesi altında bölücü bir gündem takip eden SDG'nin bu denklemden vazgeçmesi gerektiğini ve takiye yapmaması gerektiğini söyledi. Teknik görüşmelerin önümüzdeki dönemde gerçekleşeceğini ve sürecin yakından takip edildiğini ekledi.
GAZZE'DE ATEŞKES MÜZAKERELERİ
Gazze'deki ateşkes görüşmelerine de değinen Dışişleri Bakanı Fidan, uzlaşma çıkması halinde ateşkesin sağlanacağını belirtti. Gazze planında dört madde üzerinde müzakerelerin devam ettiğini bildirdi. Bu süreçte ABD ve Ürdün gibi ülkelerin de devrede olduğu bir durum olduğunu sözlerine ekledi.



