KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma : 22 Ağustos 2025 19:28
Düzenleme : 22 Ağustos 2025 19:28

Derya Uluğ, Erzurum'da hayranlarıyla buluştu

Derya Uluğ, Erzurum'da hayranlarıyla buluştu
Şarkıcı Derya Uluğ, Erzurum Kültür Yolu Festivali'nde konser verdi. 'Nefes', 'Okyanus' gibi şarkılarını seslendiren Uluğ, Erzurum'a özel repertuarında türküler ve İbrahim Erkal şarkılarını da yorumladı. Konser, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Şarkıcı Derya Uluğ, Erzurum Kültür Yolu Festivali kapsamında sevenleriyle buluştu ve konser verdi. Uluğ, festivalde “Nefes”, “Okyanus”, “Canavar” gibi popüler şarkılarının yanı sıra, Erzurum'a özel repertuvarında “Sarı Gelin” ve “Nar Tanesi” türkülerini de seslendirdi. Ayrıca, merhum sanatçı İbrahim Erkal'ın “Çare Gelmez” ve “Erzurum'a Gel” eserlerini de yorumladı.

DUYGUSAL ANLAR

Ekranda katledilen kadınlar, gençler ve çocukların fotoğrafları ile Gazze'den görüntüler gösterilirken, “Sana Çıkıyor Yollar” şarkısını seslendiren Uluğ, şunları söyledi: “Gücümün, sesimin yettiği her yerde aynı konulara parmak basmaya devam edeceğim. Bu ülkede çocukların, bebeklerin, kadınların, genç kızların, genç delikanlıların, hayvanların ve Gazze'de zulme uğrayan, sadece savaştan dolayı değil şimdi de açlıkla sınanan bütün zulme uğrayanların sesi olacağız. Yürekten söylüyorum bunları. Artık hep birlikte toplum olarak bu acıları hissetmemeyi diliyorum. Mutlu olmayı diliyorum. Kimse yok yere bu hayattan koparılmasın istiyorum. Koparıldıkça da biz buna karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz.” Konser alanındaki dinleyiciler, ünlü sanatçıya, “Erzurum seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla karşılık verdi.

ERZURUM'DA UNUTULMAZ BİR GECE

Derya Uluğ, “İnanılmaz bir kalabalık. Biz yıllar önce Erzurum'a gelmiştik. Böyle bir açık hava konserine ilk defa geliyoruz. Çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Sizlerle bizi buluşturduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Kültür Yolu Festivali'nde emeği geçen herkese kocaman bir alkış istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Konser, büyük bir coşkuyla sona erdi.