MAGAZİN
Yayınlanma : 28 Nisan 2026 15:38
Düzenleme : 28 Nisan 2026 15:38

Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin'den Şevket Çoruh'a sert sözler

Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin'den Şevket Çoruh'a sert sözler
Derbi sonrası Şevket Çoruh'un küfürlü tezahüratına Pelin Öztekin'den sert tepki geldi. Öztekin, babasının mirasına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin'den Şevket Çoruh'a sert sözler

Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen Şevket Çoruh'un Galatasaray ile oynanan derbi maçındaki küfürlü tezahürata katılması, sosyal medyada büyük bir tepki uyandırdı. Bu tepkilerin en serti ise ünlü oyuncu Pelin Öztekin'den geldi.

Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin\

Pelin Öztekin'in eleştirileri

Öztekin, Çoruh’a yönelik eleştirilerde bulunan isimlerden biri olarak, yaptığı açıklamada, “Babam görse üzülürdü” ifadelerini kullandı. Tribün kültüründe sınırların olduğunu belirten Öztekin, “Her şeyin bir adabı, üslubu vardır. Ben hiç kimseye, özellikle de Şükrü Saraçoğlu veya Süleyman Seba başkanımıza küfür etmedim.” diyerek bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin\

Tiyatro geleneğine gönderme

Açıklamasında tiyatro geleneğine de atıfta bulunan Pelin Öztekin, “Baba Sahne’yi kurup ayakta tutmak Türk tiyatrosu için bir başarı olsa dahi, ‘baba karakter’ de olması gerekir. Kavuk alkış ister, meşale değil!” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Türk tiyatrosunun önemli bir sembolü olan “kavuk”, Kel Hasan Efendi’den günümüze uzanan bir gelenek olarak biliniyor ve 2020 yılında Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh’a devredilmişti.

Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin\Derbi sonrası gerginlik sürüyor: Pelin Öztekin\