Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin deprem bölgesindeki inşa tecrübelerini kullanarak 81 ili kapsayan yeni bir konut seferberliği başlatıyor. Bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın liderliğinde, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi hayata geçiriliyor. Bugün İstanbul Kayaşehir'de gerçekleşecek olan tanıtım töreni, bu projeye dair önemli detayları içerecek.
PROJENİN DETAYLARI AÇIKLANACAK
'Yüzyılın Konut Projesi' adı altında TOKİ, 500 bin güvenli ve sağlam konut inşa edecek. Dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev sahibi olma imkanı sunulacak. Ayrıca, İstanbul'daki kira artışlarını dengelemek için TOKİ, kiralık sosyal konut uygulamasını da hayata geçiriyor.
BAKAN KURUM VE MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanıtım töreninde projenin detaylarını ve hangi kesimlerin faydalanacağını açıklayacak. Törende, tamamlanan 'İlk Evim Projesi' kapsamında konutları alan ailelere anahtar teslimi yapılacak. Bu büyük proje, Türkiye'de konut ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.



