Siber Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.
BASINA KAPALI TOPLANTI
Toplantı, basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi ve katılımcılar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Akın Gürlek, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gibi önemli isimler yer aldı. Diğer katılımcılar arasında MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanı Ümit Önal da bulunuyordu.
DİJİTAL EKOSİSTEMİ GÜÇLENDİRECEK ADIMLAR
Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Siber Güvenlik Başkanlığı'nın görev tanımına 'dijital devlet' ibaresi eklendi. Bu değişiklikler, Türkiye'nin dijital ekosistemine güç katmayı amaçlıyor. Siber Güvenlik Başkanlığı, artık dijital devlet alanında mevzuat çalışmaları yürütecek ve ulusal stratejiler geliştirecek. Ayrıca, kamu sektöründe yapay zeka uygulamalarına yönelik yetkiler de bu başkanlık altında toplanacak.



