GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Temmuz 2026 20:38
Düzenleme : 04 Temmuz 2026 20:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile NATO Zirvesi için görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile NATO Zirvesi için görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye-Kanada ilişkilerini güçlendirme ve NATO Zirvesi'ni ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meselelerin de ele alındığı bir platform oluşturdu.

İKİLİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Kanada'nın ticaret, güvenlik, savunma sanayisi ve enerji gibi birçok alanda ilişkilerini daha ileri bir seviyeye taşımak için çalıştıklarını vurguladı. İki lider, bu hedef doğrultusunda atılan adımları sürdüreceklerini belirtti.

NATO ZİRVESİ'NE VURGU

Ayrıca, Erdoğan, Türkiye'de gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi'nin müttefikler arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını umduğunu dile getirdi. Görüşme sırasında Erdoğan, Carney'in 1 Temmuz Kanada Günü'nü de kutlayarak sıcak bir diyalog ortamı oluşturdu.