GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Kasım 2025 19:53
Düzenleme : 24 Kasım 2025 19:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt: Rüşvet çarkı itirafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt: Rüşvet çarkı itirafı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak CHP'nin rüşvet çarkı içinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayarak CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA DİKKAT ÇEKEN İTHAM

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin içinde bulunduğu durumu eleştirerek, 'Sayın Kılıçdaroğlu, koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiştir. CHP'yi rüşvet, irtikap, hırsızlık ve yolsuzluk girdabına sürükleyen anlayıştan rahatsız olduğunu söylüyor. Demek ki; bir rüşvet çarkı var. Onu kendisi de kabul ediyor.' ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı, belediyelerin milletin emanetine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, 'Milletin bir kuruşunu dahi, kimsenin çetelerine, çıkar gruplarına peşkeş çekmesine izin vermedik, bundan sonra da vermeyiz.' şeklinde konuştu. Ayrıca, mevcut sistemden hırsızlıklarına ve rüşvet çarklarına su taşıyanların yollarının kapatılacağına dair kararlılığını dile getirdi.

CHP'NİN GÜNDEMİ İDDİALARI PERDELEMEK

Erdoğan, CHP yönetiminin yargının önündeki korkunç iddiaları perdelemek için çaba sarf ettiğini belirterek, 'Umarız CHP'liler, partilerini çepeçevre kuşatan bu ahtapottan kurtarabilir.' dedi. Bu açıklamalar, siyasi arenada büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.