GÜNDEM
Yayınlanma : 31 Mayıs 2026 04:32
Düzenleme : 31 Mayıs 2026 04:32

Kılıçdaroğlu'ndan sert eleştiriler: FETÖ ve rüşvetçiler için özür diliyorum

Kılıçdaroğlu'ndan sert eleştiriler: FETÖ ve rüşvetçiler için özür diliyorum
Kılıçdaroğlu, CHP'deki liderlik tartışmaları sırasında FETÖ ve rüşvetçiler için özür dileyerek partinin arınma sürecine gireceğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yaşanan liderlik ve yönetim tartışmaları, Kurban Bayramı'nın son gününde Ankara'da iki ayrı programla yeni bir boyut kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'nde partililerle bayramlaşırken, aynı saatte CHP Grup Başkanı Özgür Özel de Ankara İl Başkanlığı önünde vatandaşlarla buluştu. Bu iki etkinlik, partinin içindeki bölünmüşlüğü gözler önüne serdi.

HEDEF GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, yarım saat süren konuşmasında Özgür Özel yönetimine dolaylı yoldan eleştirilerde bulunarak, “Atamızın emanetini kimler pavyon masalarında meze yaptı?” ifadelerini kullandı. Kalabalığa dönerek, “Ben hesap soracağım. Herkes bunu bilsin” dedi. Bu sözler, meydandaki partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Kılıçdaroğlu, partinin yeniden yapılandırılacağını savunarak, CHP'nin “temiz siyaset” anlayışına döneceğini belirtti ve kurultay mesajı verdi.

FETÖ AÇIKLAMASI VE ÖZÜR

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen suçlamalara karşılık verirken, “FETÖ terör örgütü başta olmak üzere hiçbir terör örgütüyle, hiçbir yurtdışı yapıyla en ufak bağlantısı olmamış bir adam duruyor karşınızda” dedi. Ardından partililerden helallik isteyerek, “Bu aziz millete bir özür borcum var. Bu milletin kurtuluşu için başlattığım o kutsal yürüyüşe arkamızdan sinsice sızan ruhunu satmış FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim için sizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, partinin içindeki sorunlarla mücadele ederken vatandaşların ekonomik sıkıntılarının unutulmayacağını vurguladı. “Arınacağız. Önce CHP, sonra Türkiye arınacak” diyerek, CHP'nin yeniden halkın umudu olacağını belirtti.