GÜNDEM
Yayınlanma : 28 Ekim 2025 19:06
Düzenleme : 28 Ekim 2025 19:06

Chpde kurultay öncesi pmde tasfiye hazırlıkları

Chpde kurultay öncesi pmde tasfiye hazırlıkları
Chpde özgür özel yönetiminde pmde tasfiye hazırlıkları sürerken, yeni isimler belirlenecek ve kurultayda büyük değişiklikler yaşanacak.

Eski chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlunun ekibi ihraç edilecekken, ekrem imamoğlunun ekibi tasfiye ediliyor. Özgür özel yönetimi, 28-30 kasımda düzenlenecek 39uncu olağan kurultayda bu tasfiyeleri devam ettirecek. İddialara göre, imamoğlunun etkisinin güçlü olduğu parti meclisinde (pm) önemli değişiklikler yapılacak.

PMDE YÜZDE 70 DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Özel, yönetimi başarılı bulmadığı için pmyi daha etkili bir kadroyla yönetmek istiyor. Chp kulislerinde pmde yüzde 70 oranında değişim olacağı konuşuluyor. Özelin, pmde kendisine yakın isimler dışında kalanları değerlendirmeye aldığı ve milletvekili olmayan istisnalar hariç diğerleriyle yoluna devam etmediği belirtiliyor. Ayrıca, yolsuzluk operasyonları nedeniyle belediyelerle ilişkili isimlere kontenjan verilmeyecek, tercih milletvekillerinden yana olacak.

YENİ İSİMLER VE ELEŞTİRİLER

Pm üyesi baki aydönerin tutuklanması gibi örneklerde imamoğluna yakın parlamento dışı isimler tasfiye edilip, meclis kadrolarından yeni kişiler getirilecek. Veli ağbabanın pmde etkin olacağı ve ona yakın bilal bilici ile cemal enginyurtun da listede yer alacağı iddia ediliyor. Öte yandan, özgür özelin casusluk iddialarına yönelik eleştirileri devam ederken, adalet bakanı yılmaz tunçun açıklamaları da tartışmalara yol açıyor.