Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38'inci kurultayı hakkında 'mutlak butlan' kararı aldı. Bu karar, Özgür Özel yönetiminin geçici olarak görevden uzaklaştırılması ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki yönetimin görevlerine iade edilmesine yönelik bir hüküm içeriyordu.
KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL MERKEZ İLE İLGİLİ TALEPLERİ
Mahkeme kararının ardından CHP içinde yaşanan krizin büyümesiyle birlikte, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Ankara Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, parti genel merkezinin tahliyesini talep etti. Avukat Çelik, dilekçesinde, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin temsil yetkisi Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine aittir. Ancak önceki parti yöneticileri, ısrarla genel merkezi boşaltmamaktadır" dedi.
TAHLİYE KARARINA TEPKİLER
Genel merkez önünde toplanan destekçiler ile karşıt gruplar arasında gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri, olayları kontrol altına almak için müdahale etti. Özgür Özel, kendisine iletilen tahliye tebligatını yırtarken, CHP Genel Merkezi'nde büyük tahribat yaşandığı bildirildi. Eski CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, "İçerisi nefes alınamaz bir durumda, büyük tahribat var" diyerek durumu özetledi. Kılıçdaroğlu, süreç tamamlandıktan sonra kurultay sürecini başlatacağını belirtti. Ayrıca, disipline sevk edilecek kişilerin de isimleri üzerinde çalışıldığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun, bayram sonrası makamına döneceği de duyuruldu.



