Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde tansiyon yükselirken, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminden dikkat çekici bir adım geldi. TBMM'deki grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın bu unvanları resmen kaldırıldı. Bu gelişme, partide yaşanan iç dinamiklerin bir yansıması olarak görülüyor.
PARTİ İÇİNDE İHRAÇ TALEPLERİ VE SONRASI
Salı günü gerçekleşen bir grup toplantısındaki gerilimin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan Parti MYK, Özgür Özel'e yakın durduğu bilinen 9 isim hakkında ihraç talebinde bulundu. Bu isimler arasında Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Umut Akdoğan, Turan Taşkın Özer, Burhanettin Bulut ve Veli Ağbaba yer alıyor. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, '9 arkadaşımız tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi' açıklamasını yaptı.
İSTİFA DEPREMİ VE SİYASETİN KARIŞIK GÜNLERİ
Kılıçdaroğlu yönetiminin bu hamlesi, parti içinde beklenmedik bir istifa dalgasını da beraberinde getirdi. Parti Meclisi'nden tam 28 isim, üyeliklerinden istifa ettiklerini duyurdu. İstifa edenler arasında Sevgi Kılıç, Selin Sayek Böke, Erbil Aydınlık, Ednan Arslan, Zeynel Emre, Yunus Emre, Gökçe Gökçen, Özgür Karabat, Ulaş Karasu, Aylin Nazlıaka, Hakkı Süha Okay, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşcıer, Yüksel Taşkın, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Pınar Uzun Okakın, Aylin Yaman, Emre Yılmaz, Gökhan Zeybek, Hüseyin Yaşar, Ayşe Eser Danışoğlu, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Fethi Açıkel, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aysu Bankoğlu ve Yaşar Seyman gibi dikkat çekici isimler bulunuyor. Bu gelişmeler, CHP'nin siyasi atmosferinde önemli bir kırılma noktası olarak değerlendiriliyor.



