DÜNYA
Yayınlanma : 06 Ağustos 2025 12:04
Düzenleme : 06 Ağustos 2025 12:04

Cezayir'de uçak kazası: 4 kişi hayatını kaybetti

Cezayir'de uçak kazası: 4 kişi hayatını kaybetti
Cezayir'in Cicel şehrinde, Ferhat Abbas Havalimanı yakınlarında küçük bir keşif uçağının düşmesi sonucu Sivil Savunma Hava Birimi Komutanı Albay Rıdvan Berci, stajyer pilot ve bir uçuş okulu eğitmeni ile Şili uyruklu bir kişi olmak üzere toplam dört kişi.

Cezayir'in Cicel şehrindeki Ferhat Abbas Havalimanı yakınlarında meydana gelen bir uçak kazasında dört kişi hayatını kaybetti. Cezayir Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, küçük bir keşif ve orman yangınlarını izleme uçağının düştüğü bildirildi. Kazada hayatını kaybedenler arasında Sivil Savunma Hava Birimi Komutanı Albay Rıdvan Berci, stajyer Pilot Suheyb Galayi, ismi açıklanmayan bir uçuş okulu eğitmeni ve Şili uyruklu bir kişi bulunuyor.

TRAJEDİK KAZA

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, kazanın ayrıntıları hakkında daha fazla bilgi vermedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve kazanın nedenleri araştırılıyor. Yetkililer, uçağın düşme anına ait görgü tanığı ifadelerini ve uçağın uçuş kayıt verilerini inceleyerek kazanın nedenlerini belirlemeye çalışıyorlar.

ULUSLARARASI KATILIM

Kazada hayatını kaybeden Şili uyruklu kişinin kimliği henüz açıklanmazken, yetkililer olayla ilgili Şili makamlarıyla da iletişime geçtiler. Olayın uluslararası boyut kazanması nedeniyle, kazanın nedenlerinin titizlikle araştırılması ve kamuoyuna açıklanması bekleniyor.