EKONOMİ
Yayınlanma : 28 Ekim 2025 15:18
Düzenleme : 28 Ekim 2025 15:18

Cevdet Yılmaz Riyadda: Ekonomik güvenlik ve büyüme masaya yatırıldı

Cevdet Yılmaz Riyadda: Ekonomik güvenlik ve büyüme masaya yatırıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Riyaddaki FII9 Forumunda Türkiyeyi temsil ederek ekonomik güvenlik, küresel ticaret ve sürdürülebilir büyüme konularında görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suudi Arabistanın başkenti Riyadda düzenlenen 9uncu Future Investment Initiative Forumu (FII) açılış törenine katıldı. Yılmaz, foruma ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, etkinliğin bu yıl ‘Refahın Anahtarı: Büyümenin Yeni Sınırlarını Keşfetmek’ temasıyla geleceğin ekonomik yönelimlerini tartışmak üzere toplandığını belirtti.

TÜRKİYEYİ TEMSİL EDİYORUZ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve Türkiye–Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanımız Sayın Nurettin Nebati ile birlikte, Türkiye’yi temsilen bu önemli platformda yer aldıklarını vurgulayan Yılmaz, ana forumun yanı sıra katıldıkları ‘What’s the True Cost of Economic Security?’ başlıklı yuvarlak masa toplantısında önemli konuları ele aldıklarını ifade etti.

STRATEJİK ÇEŞİTLENDİRME VURGUSU

Toplantıda ekonomik güvenlik ve küresel ticaretin geleceği, jeopolitik gelişmelerin yatırım akışlarına etkisi, dijital ve yeşil dönüşümün getirdiği yeni fırsatlar ve adil, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme anlayışı gibi konuların tartışıldığını aktaran Yılmaz, Türkiye olarak stratejik çeşitlendirmeyle güçlenen, açık ve dirençli bir ekonomi vizyonunu savunduklarını söyledi. Jeostratejik konumları, güçlü üretim altyapıları ve yenilikçi girişim ekosistemleriyle Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasında güvenilir bir üretim ve lojistik üssü olmayı sürdürdüklerini belirten Yılmaz, Türkiye Yüzyılı vizyonları çerçevesinde yeşil dönüşüm, dijitalleşme, yatırım dostu politikalar ve uluslararası iş birliği temelinde küresel refahı birlikte büyütme hedefiyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.