GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Temmuz 2025 23:45

Çeşme'de kuraklık: 7 saatlik su kesintileri başladı

Çeşme'de kuraklık: 7 saatlik su kesintileri başladı
Çeşme'de uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle 7 saatlik su kesintileri başladı ve bu durum turizm sektörünü olumsuz etkiliyor.

Çeşme'de uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle 7 saatlik su kesintileri başladı. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Rakip Köfüncü, son beş yıldır kuraklık yaşandığını ve bunun su kaynaklarını olumsuz etkilediğini belirtti. Köfüncü, önlemlerin daha önce alınması gerektiğini vurgulayarak kış aylarında baraj bağlantıları yapılabileceğini ifade etti. Esnaf olarak su depoları ile ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını, ek depolar alıp bidonlarını suyla doldurmaya başladıklarını söyledi.

KURAKLIK VE SU KESİNTİLERİNİN ETKİLERİ

Otel işletmecisi Remzi Süllü ise barajlardaki doluluk oranlarının düşmesinin ardından kendi önlemlerini aldıklarını dile getirdi. Misafirlerini mağdur etmemek için depo yaptırdıklarını belirten Süllü, su kesintilerinin hijyen açısından da olumsuz etkiler yaratacağını ve maliyetlerini artıracağını ifade etti. Yaz sezonunda para kazanan bir sektör olduklarını ve bu durumu kaybetmek istemediklerini vurguladı. Eski Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan da tedbirlerin kış aylarından itibaren alınması gerektiğini belirterek, su tasarrufu konusunda herkese sorumluluk düştüğünü söyledi. Vatandaşları suyla araba yıkamaktan ve bahçelerdeki çimleri sulamaktan kaçınmaya çağırdı.

SU TASARRUFU VE ÖNLEMLER

Ertan, barajlardaki doluluk oranlarına dikkat edilmesi ve uzmanların çalışmasının önemini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ilçedeki su kaynaklarında yaşanan ciddi azalma nedeniyle 25 Temmuz Cuma gününden itibaren her gün saat 23.00 ile 06.00 arasında Çeşme genelinde 7 saatlik zorunlu su kesintisi uygulanacağı belirtildi. Bu durumun turizm sektörü açısından büyük bir olumsuzluk oluşturduğu belirtiliyor.