Kar yağışının ülkeyi etkisi altına almasıyla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekipleri, buzlu ve karlı yollarda kesintisiz bir mücadele yürütüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Turuncu ekiplerimiz, kar yağışının etkili olduğu güzergahlarda 7 gün 24 saat görev başında.' diyerek sahadaki ekiplerin tam bir teyakkuz halinde olduğunu vurguladı.
KRİTİK GÜZERGAHLARDA YOĞUN MESAİ
Bakan Uraloğlu, özellikle Kangal-Malatya ve Sivas-Erzincan devlet yolları gibi stratejik öneme sahip bölgelerde tuzlama ve yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. Anadolu Otoyolu, Halkapınar-İvriz il yolu, Beyşehir-Konya yolu, Zara-İmranlı-Kızıldağ, Kangal-Divriği ve İliç-Kemaliye devlet yolları gibi birçok noktada KGM ekiplerinin aktif olarak çalıştığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.
GENİŞ KAPSAMLI KARLA MÜCADELE AĞI
Ülke genelinde toplam 457 karla mücadele merkezinde görev yapan 12 bin 886 makine ve ekipman ile 13 bin 607 personelin sahada olduğunu aktaran Uraloğlu, çalışmalar için 757 bin ton tuz, 453 bin metreküp tuz agregası ve 12 bin ton tuz çözeltisinin hazır bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, tipi ve esinti nedeniyle zorlaşan veya kapanan yollar için 930 kilometre kar siperi oluşturulduğu ve kritik bölgelerdeki 1700 karla mücadele aracının kameralarla, 6 bin aracın ise araç takip sistemiyle anlık olarak izlendiği bilgisi verildi. Tüm operasyonlar, karla mücadele merkezlerindeki anlık trafik monitörleri ve kritik geçitlerdeki kameralar aracılığıyla yakından takip ediliyor.



