Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, borsadaki toparlanma haziranda 9 bin seviyelerinde işlem gören BIST 100 endeksinin temmuzda yükselişe geçmesiyle reel getiri oranlarına da yansıdı. TCMB'nin faiz indirdiği temmuz ayında endeks yeniden 10 bin seviyesini aştı ve kısa süre içinde 11 bin düzeyini de geride bıraktı.
YÜKSELİŞ SÜRDÜ
Borsadaki bu yükseliş, geçen ay enflasyondaki gerilemeyle paralellik gösterdi. Temmuz ayında enflasyon yüzde 33,5 ile son 44 ayın en düşük seviyesine geriledi. BIST 100 endeksi, bu olumlu gelişmelerle mevduat faizi, altın ve dolar gibi diğer yatırım araçlarını geride bırakarak geçen ay en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.
REEL GETİRİ YÜZDE 10 ÜZERİNDE
Endeks, geçen ay yüzde 10,63 nominal getiri sağlarken, enflasyonu yüzde 8,4 oranında geride bıraktı. BIST 100 endeksi, böylece 17 ay sonra yeniden yüzde 8'in üzerinde reel getirisiyle yatırımcısını sevindirdi.



