Beypazarı ilçesindeki eğitim kurumları, Filistin'deki insani krize destek olmak amacıyla örnek bir dayanışma hareketi başlattı. 'Bir Okul, Bin Umut' sloganıyla yola çıkan proje kapsamında düzenlenen kermeslerden elde edilecek gelirlerin tamamı Gazze halkına ulaştırılacak.
EĞİTİM CAMİASININ ORTAK HAREKETİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Hatice Cemil Ercan Fen Lisesi'nde start verilen kermeslere ilçedeki tüm okullar katılım gösteriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Uslu, bu anlamlı organizasyonun öğrencilerde sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağladığını belirtti.
YARDIM SEFERBERLİĞİNİN DETAYLARI
24 Ekim tarihine kadar sürecek olan kermes programında her gün farklı bir okul etkinlik düzenliyor. Atatürk Anaokulu, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anaokulu ve diğer ilköğretim kurumlarında devam eden organizasyonlar, hem öğrencilerin el emeği ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu hem de ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği bir platform oluşturuyor.
ULUSLARARASI DAYANIŞMANIN YEREL YANSIMASI
Yetkililer, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma kültürünü pekiştirdiğine dikkat çekiyor. Özellikle uluslararası insani krizlere yönelik farkındalık oluşturmanın eğitimin temel hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan eğitimciler, benzer çalışmaların diğer ilçelerde de yaygınlaşmasını umduklarını ifade ediyor.



