GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Ekim 2025 20:38
Düzenleme : 20 Ekim 2025 20:38

Bakan Tekin, Gazze için yardım çağrısında bulundu

Bakan Tekin, Gazze için yardım çağrısında bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen kermeste önemli çağrılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da düzenlenen geleneksel bir kermeste Gazze'ye destek amacıyla önemli mesajlar verdi.

BARIŞ VE EĞİTİM VURGUSU

Etkinlikte konuşan Tekin, eğitim sisteminin barış ve adaletin inşasındaki rolüne dikkat çekerek, mazlumların yanında olmanın gerekliliğini vurguladı. Gazze'deki insani krizlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bu kermes, toplumun bu sorunlara duyarlı olmasını sağlamayı hedefliyor.

KERMESİN ANLAMINA DEĞİNDİ

Bakan, kermesten elde edilecek gelirin Gazze'nin yeniden inşasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, diğer illerde benzer etkinliklerin yapılması için teşvik edici mesajlar verdi ve bu yardım hareketinin Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade etti.