SPOR
Yayınlanma : 29 Ağustos 2025 07:34
Düzenleme : 29 Ağustos 2025 07:34

Beşiktaş, Sergen Yalçın ile anlaştı

Beşiktaş, Sergen Yalçın ile anlaştı
Dolmabahçe'de Lausanne'a yenilerek Konferans Ligi'ne veda eden Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ile yollarını ayırdı ve efsane futbolcusu Sergen Yalçın ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. Yalçın'ın bugün takımın başında olacağı tahmin ediliyor.

UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre'nin Lausanne takımına 1-0 yenilerek Avrupa'ya veda eden Beşiktaş'ta, teknik direktör değişikliği yaşandı. Norveçli teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ile yollar ayrıldı. Solskjaer'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü belli oldu.

SERGEN YALÇIN DÖNÜYOR

TRT Spor'un haberine göre Beşiktaş, efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile 2 yıllık bir anlaşmaya vardı. Yalçın'ın, bugün yapılacak antrenmanda takımın başında olacağı iddia ediliyor. Bu gelişme, Beşiktaş taraftarları arasında büyük heyecan yarattı.

2020-2021 ŞAMPİYONLUĞU

Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nı kazanmıştı. 29 Ocak 2020'de göreve gelen Yalçın, 30 Ocak 2020'de 20 bin taraftarın katıldığı bir törenle Vodafone Park'ta sözleşme imzalamıştı. 2020-2021 sezonunu 40 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle tamamlayan Beşiktaş, şampiyonluğunu kutlamıştı. Ancak 2021-2022 sezonunda kötü bir başlangıç yapan takım, 15 lig maçında sadece 6 galibiyet elde edebilmiş ve Yalçın, 9 Aralık 2021'de görevinden istifa etmişti. 679 gün boyunca Beşiktaş'ın başında kalan Yalçın'ın dönüşü, büyük bir beklenti oluşturuyor.