MAGAZİN
Yayınlanma : 22 Şubat 2026 18:02
Düzenleme : 22 Şubat 2026 18:02

Berlin Film Festivali'nde Filistin Bayrağı Krizi: Alman Bakan Sahneden Ayrıldı

Berlin Film Festivali'nde Filistin Bayrağı Krizi: Alman Bakan Sahneden Ayrıldı
76. Berlin Film Festivali'nde Filistin bayrağıyla sahneye çıkan yönetmenin konuşması üzerine Alman Çevre Bakanı salondan ayrıldı. Festivalde Türk sineması da ödüllerle gururlandı.

Bu yıl 22 Şubat'ta sona eren 76. Berlin Film Festivali, Türk sineması için önemli başarılarla dolu geçti. Avrupa'nın önde gelen film etkinliklerinden biri olan festivalde, iki yerli yapım üst üste ödüller kazanarak Türkiye'yi gururlandırdı.

ALMAN BAKAN SALONU TERK ETTİ

Festivalde dikkat çeken bir olay yaşandı. Suriye-Filistin kökenli yönetmen Abdallah Alkhatib, sahneye elinde Filistin bayrağıyla çıkarak bir konuşma yaptı. Alkhatib, konuşmasında Alman hükümetini, Gazze'de yaşananlara sessiz kalarak İsrail'in uyguladığı soykırıma ortak olmakla suçladı. Bu sözlerin ardından salonda bulunan Alman Çevre Bakanı Carsten Schneider, tepki göstererek festival salonunu terk etti.

FESTİVALDE KAZANANLAR

Festivalde ödül kazanan yapımlar ve oyuncular şunlardır: En İyi Yönetmen Ödülü: Grant Gee'nin "Everybody Digs Bill Evans" (Herkes Bill Evans'i Beğeniyor) filmi. En İyi Senaryo Ödülü: Genevieve Delude-De Celles'in "Nina Roza" filmi. En İyi Kadın Başrol Oyuncu Ödülü: Sandra Hüller, "Rose" (Gül) filmindeki performansıyla. En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü: Anna Calder-Marshall ve Tom Courtenay, "Queen at Sea" filmiyle. En İyi Kısa Film Ödülü: Marie-Rose Osta, "Someday a Child" filmiyle. Jüri Ödülü: Lance Hammer'in "Queen at Sea" (Denizdeki Kraliçe) filmi.