Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mart ayında gerçekleştirilen gıda denetimlerinin sonuçlarını açıkladı. Bakan Yumaklı, vatandaşların sofrasına ulaşan gıdaların güvenliğinin kendileri için en önemli öncelik olduğunu vurguladı.
MART AYI DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Bakan Yumaklı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, 1-31 Mart tarihleri arasında ülke genelinde toplam 112 bin 770 gıda denetimi yapıldı. Bu denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 164,9 milyon lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, kurallara uymayan 17 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
GÜVENİLİRLİK KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Bakan Yumaklı, denetimlerin amacının her lokmanın güvenilirliğini sağlamak olduğunu yineleyerek, "Vatandaşımızın sofrasına ulaşan her lokmanın güvenilirliği bizim kırmızı çizgimizdir." ifadesini kullandı. Kurallara titizlikle uyan işletmecilerin haklarının korunacağını, ancak kuralları hiçe sayanlara karşı taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.



