Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul'da düzenlenen "Milli İrade Buluşmaları: Türkiye Yüzyılı'nda Sanayi" programında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, günümüz dünyasında güçlü olmanın teknoloji kabiliyetleriyle mümkün olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, kuvvetsizlerin haklarının korunacağı bir düzenin henüz mevcut olmadığını belirtti.
TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYEN ÜLKELER BAŞKALARINA BAĞIMLI KALIYOR
Kendi teknolojisini geliştirmeyen, üretmeyen ve kendi imkanlarıyla kendini koruma yeteneğine sahip olmayan ülkelerin acımasız dünyada ayakta kalmasının ancak başkalarının lütfuna bağlı olacağını ifade eden Kacır, "Böyle bir düzeni hep birlikte inşa edene adaleti merhameti yeniden insanlıkla buluşturana kadar çok kuvvetli olmak zorundayız." dedi.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ TÜRKLERİN BAĞIMSIZLIK İDDİASIYLA BÜTÜNLEŞİYOR
Bakan Kacır, tarih boyunca hür ve bağımsız olma iddiasını taşıyan, İslam'a hizmet etmiş Türk milleti olarak güçlü olabilmek adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 20 yılı aşkın süredir yürütülen milli teknoloji hamlesi iddiasını gerçeğe dönüştürmek zorunda olduklarını söyledi. Tüm çabalarının bu yönde olduğunu belirten Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye'nin kendi evlatlarının geliştirdiği ve ürettiği sistemlere sahip çıkmayı devletin ana politikası ve refleksi haline getirdiğini de sözlerine ekledi. Yerlileşme ve yerli teknoloji üretme meselesinin Türkiye'nin ana politikalarından biri olmasını mümkün kıldığını vurguladı.



