11 Kasım 2025'te, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan C130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştü ve bu kazada 20 asker şehit oldu. Naaşları Türkiye'ye getirilen şehitler, memleketlerinde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim hadisenin nedenini kara kutunun incelenmesiyle görebileceğimizi belirtti.
UÇAK KAZASI AYRINTILARI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve kara kutuların çözümüyle ilk bulgulara ulaşma sürecinin en az 2 ay süreceğini ifade etti. Bakan Güler, C-130 uçaklarının 1957'den beri kullanıldığını, yalnızca bir kez motor yangını yaşandığını ve bu uçakların güvenli olduğunu vurguladı.
KAZA İNCELEMESİ DETAYLARI
Bakan Güler, karakutunun şu an TUSAŞ tarafından incelendiğini belirterek, ön bulgulara göre uçağın ilk olarak kuyruğunun koptuğunu ve daha sonra üçe bölündüğünü açıkladı. Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi olup, sıcak bilgiler geldikçe güncellenecektir. Yunan Hava Kuvvetleri'nin alçak paylaşımı ve Ahmet İzgi'nin yorumları da habere dahil edildi.



