ABD'nin New York kentindeki LaGuardia Havalimanı'nda korkunç bir kaza meydana geldi. Air Canada'ya ait bir yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra apronda ilerlerken bir itfaiye kamyonuyla çarpıştı. Kazada uçağın ön tarafı tamamen parçalanırken, maalesef 2 pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.
KAZANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, Mitsubishi CRJ-900LR tipi uçağın ön kısmının ciddi şekilde hasar gördüğü görüldü. New York Post'un haberine göre, kazada 4 itfaiye görevlisi de kritik yaralar aldı. Reuters'ın ilk olarak bildirdiği kaptan pilot ve ikinci pilotun ağır yaralandığı bilgisi, daha sonra trajik bir şekilde hayatlarını kaybettikleri şeklinde güncellendi. Kazanın, bölgede etkili olan şiddetli hava koşulları sırasında, uçağın kapıya doğru ilerlediği sırada yaşandığı belirtildi.
HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU
LaGuardia Havalimanı, bu talihsiz olayın ardından acil durum ilan etti. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), havaalanındaki tüm uçuşları geçici olarak durdurarak yerde bekleme kararı aldı. FAA tarafından yapılan açıklamada, bu beklemenin acil durum nedeniyle olduğu ve uzatılabileceği belirtildi ancak olaya dair detaylı bilgi verilmedi. LaGuardia'nın web sitesindeki bilgilere göre, gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilirken, bazı uçaklar da kalkış noktalarına geri döndü. FAA'nın pilotlara ilettiği bilgiye göre, havalimanının Türkiye saatiyle 21.00'a kadar kapalı kalabileceği ifade edildi. New York İtfaiyesi ise pistte bir uçak ve bir araç arasında bir olay yaşandığını doğrulayarak müdahale ettiklerini belirtti, ancak ek bir açıklama yapmadı.



