Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Orta Doğu'daki jeopolitik krizin devam etmesi durumunda küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ KORUNUYOR
Bayraktar, Türkiye'nin enerji arz güvenliğinde herhangi bir sorun bulunmadığını vurgulayarak, Orta Doğu'daki gelişmelerin dikkatlice takip edilmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan gerilimlerin, pandemiden Rusya-Ukrayna savaşına kadar birçok krizle karşılaştırıldığında çok daha büyük ve uzun süreli etkiler yaratabileceğini ifade etti.
ÇEŞİTLENDİRME POLİTİKALARI ÖNEMLİ
Bakan, enerji arz güvenliği açısından mevcut politikalarının Türkiye'yi güvenli bir limanda tuttuğunu belirtti. Yıl sonuna kadar sürecek bir kriz durumunun küresel ekonomiyi önemli ölçüde etkileyeceğini, fakat şu an için enerji arzında bir sıkıntı olmadığını yineledi. Bayraktar, gelişmeleri anlık olarak takip eden vatandaşları bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.



