GÜNDEM
Yayınlanma : 28 Mart 2026 13:48
Düzenleme : 28 Mart 2026 13:48

Bahçeli''den Türkiye''nin bölgesel barış çabalarına tam destek: ''Silahlar sussun

Bahçeli''den Türkiye''nin bölgesel barış çabalarına tam destek: ''Silahlar sussun
MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin bölgesel barış çabalarını desteklediğini ve silahların susmasını temenni ettiğini belirtti. Ayrıca, İzzet Ulvi Yönter'in akademik kariyerine odaklanmak için istifa ettiğini duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin bölgesel barış çabalarını ve İzzet Ulvi Yönter'in istifasını değerlendirdi.

TÜRKİYE BARIŞ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ülkeler arasındaki çatışmalara fırsat vermeyecek bir barış ortamının sağlanması için çaba sarf edildiğini belirtti. Mevcut siyasi iktidarın barışın sağlanması ve silahların susması yönünde önemli temaslarda bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin çevresinde önemli şiddet olayları olmasına rağmen ülkeyi savaşın dışında tutan bir anlayışla muhafaza edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'na başarılar dileyen Bahçeli, en büyük temennisinin silahların susması olduğunu ifade etti.

YÖNTER''İN İSTİFASI VE AKADEMİK KARİYERİ

Konuşmasında İzzet Ulvi Yönter'in istifasına da değinen Bahçeli, Yönter'in akademik çalışmaları için müsaade istediğini ve partiye önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Bu gelişmenin bir son dakika haberi olduğunu belirten Bahçeli, sıcak bilgilerin geldikçe güncelleneceğini ekledi.