DÜNYA
Yayınlanma : 25 Aralık 2025 02:02
Düzenleme : 25 Aralık 2025 02:02

Ayı saldırıları arttı, Japonya'da et restoranları şaşkın: Ayı etine talep patladı!

Ayı saldırıları arttı, Japonya'da et restoranları şaşkın: Ayı etine talep patladı!
Japonya'da artan ayı saldırıları, restoranlarda ayı etine olan talebi patlattı. Saldırıları önlemek için itlaf edilen ayılardan elde edilen etler kullanılırken, restoranlar talebe yetişmekte zorlanıyor.

Japonya'da bu yıl yaşanan ayı saldırılarında rekor seviyeye ulaşılması ve 13 kişinin hayatını kaybetmesi, beklenmedik bir sektörü hareketlendirdi. Ülke genelinde yerleşim yerlerine inen ve marketlere kadar giren ayılar, restoranlarda ayı etiyle hazırlanan yemeklere olan talebi adeta patlattı.

Restoranlar Talebe Yetişemiyor

Tokyo yakınlarındaki Chichibu şehrinde faaliyet gösteren 71 yaşındaki avcı ve şef Koji Suzuki, artan talebi karşılamakta güçlük çektiğini belirtti. Suzuki, bu talebi karşılamak için itlaf edilen ayılardan elde edilen etleri kullandıklarını söyledi. Ayıların saldırganlaşmasının ve yerleşim yerlerine yaklaşmasının temel nedenleri henüz tam olarak anlaşılmasa da, bu durumun gastronomi dünyasında sıra dışı bir gelişmeye yol açtığı görülüyor.

Ayıların Yerleşim Yerlerine İnmesi Endişe Verici

Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen raporlar, ayılarının ormanlık alanlardan uzaklaşarak kasaba ve şehir merkezlerine kadar indiğini gösteriyor. Bu durum, hem yerel halk için ciddi bir güvenlik endişesi yaratırken, hem de ayı popülasyonunun yönetimi konusunda yeni stratejiler geliştirilmesini zorunlu kılıyor. Restoranlardaki ani ayı eti talebi, bu karmaşık durumun sadece bir yansıması olarak değerlendiriliyor.