ABD'nin Arizona eyaletini etkisi altına alan ve 'haboob' olarak adlandırılan şiddetli toz fırtınaları, Phoenix Havalimanı'nda uçuşları aksattı ve on binlerce kişiyi elektriksiz bıraktı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen fırtına, yetkilileri alarma geçirdi.
TOZ FIRTINASININ ETKİLERİ
Federal Havacılık İdaresi (FAA), Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı'nda saat 18.30 sularında tüm uçuşları durdurduğunu duyurdu. Yaklaşık bir saat sonra yeniden başlayan uçuşlarda ise kalkışlarda 15 ila 30 dakikalık gecikmeler yaşandı. Elektrik kesintileri de geniş bir alana yayıldı. Eyaletin büyük bölümünde 40 binden fazla hanenin elektriği kesildi.
BİNLERCE KİŞİ UYARI ALTINDA
Ulusal Hava Durumu Servisi, öğleden sonra iki milyondan fazla kişinin 'toz fırtınası uyarısı' altında olduğunu açıkladı. Fırtına akşam saatlerinde kuzeye doğru hareket ederken, Black Canyon City bölgesinde görüş mesafesi oldukça düştü. Yetkililer, saatte 80 kilometreyi aşan rüzgarlar nedeniyle sürücülerin fırtınaya girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.



