SPOR
Yayınlanma : 04 Mayıs 2026 06:01
Düzenleme : 04 Mayıs 2026 06:01

Antonelli startla birlikte öfkelendi: 'İyi süremedim, çok hata yaptım

Antonelli startla birlikte öfkelendi: 'İyi süremedim, çok hata yaptım
Miami GP sprint yarışında start hatasıyla dördüncülüğe gerileyen Kimi Antonelli, "Çok sinirlendim ve iyi süremedim, çok fazla hata yaptım" diyerek hayal kırıklığını dile getirdi.

Miami Grand Prix sprint yarışına ilk çizgiden başlayan Kimi Antonelli, start anındaki performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşadı. Mercedes pilotu, ideal bir kalkış yapamayarak dördüncülüğe kadar geriledi. 19 turluk mücadelenin ardından dördüncü sırada bitiren Antonelli, pist limitlerini ihlal ettiği gerekçesiyle iki sıra daha ceza aldı.

START HATALARINA ÖFKE

Sprint seansı sonrası duygularını dile getiren Antonelli, özellikle start anındaki performansının beklentilerinin çok altında kaldığını belirtti. İtalyan pilot, "Start prosedürlerinde her şeyi doğru yaptığımı düşünüyordum. Neler olduğunu anlamak için kontrol etmemiz gerekiyor." dedi. "Tutuş seviyesi beklenenden çok daha düşüktü. Sonrasında çok sinirlendim ve iyi süremedim. Pist ihlali gibi birçok hata yaptım. Bu kesinlikle kaçınmam gereken bir durumdu."

GÜNCELLEMELER VE SIRA LİSTESİ ODAĞI

Antonelli, bu hafta sonunun genel olarak zorlu geçtiğini, ancak bunun beklenebilir bir durum olduğunu, zira tüm takımların önemli güncellemeler getirdiğini ekledi. "Ancak şimdi tamamen sıralama turlarına odaklanıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." diye konuştu.