GÜNDEM
Yayınlanma : 31 Mayıs 2026 00:52
Düzenleme : 31 Mayıs 2026 00:52

Anksiyetem tuttu diyerek polise çarpan sürücüye 557 bin lira ceza kesildi

Anksiyetem tuttu diyerek polise çarpan sürücüye 557 bin lira ceza kesildi
Adana'da, polisin dur ihtarına uymayan alkollü sürücü C.H., 'Anksiyetem tuttu' diyerek çarptı ve 557 bin lira ceza aldı.

Adana'da gerçekleştirilen bir trafik uygulamasında, 'Anksiyetem tuttu' diyerek polisin dur ihtarına uymayan 26 yaşındaki alkollü kadın sürücü, bir polis memuruna çarparak kaçtı.

Kaza ve ceza süreçleri

Suudi Arabistan uyruklu C.H. isimli sürücünün, daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin daimi olarak iptal edildiği öğrenildi. Kaza sonrasında kadına 557 bin lira idari para cezası kesilirken, aracının 120 gün süreyle trafikten men edildiği bilgisi verildi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde farklı noktalarda uygulama yaparak durdurulan 387 aracın sürücülerinin belgelerini kontrol etti.

Olayın gelişimi ve sonuçları

Uygulama sırasında, C.H. isimli kadın sürücü, alkol testi için polis ekiplerinin araçtan inmesini istemesi üzerine, alkometreyi üflemeyi reddetti. Ardından, 'Anksiyetem tuttu' diyerek polis memuruna çarptı ve kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kadını biber gazıyla durdurmaya çalıştı fakat başarılı olamadılar. Kadın, bir süre sonra direğe çarparak durabildi. Yapılan alkol testinde 1.04 promil alkollü olduğu belirlenen kadına, alkollü araç kullanmak, ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak, tehlikeli şekilde şerit değiştirmek ve dur ihtarına uymamak gibi çeşitli ihlallerden dolayı toplam 557 bin 719 lira para cezası uygulandı. Ayrıca, 'trafik güvenliğini tehlikeye düşürme' suçundan adli işlem başlatıldı.