Alaska'nın Anchorage kentinde gerçekleştirilen ABD-Rus zirvesi, yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından sona erdi. Görüşmenin ardından, ABD ve Rus heyetleri arasında planlanan öğle yemeği iptal edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine dönmek üzere uçağa binerken, ABD Başkanı Donald Trump da Washington'a gitmek için 'Air Force One' uçağına geçti.
ZİRVEYE KATILAN HEYETLER
'Üçe üç' formatındaki görüşmede, ABD Başkanı Trump'a ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff eşlik etti. Rusya Devlet Başkanı Putin'in heyetinde ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov yer aldı. Görüşmelerin ardından, Anchorage'daki Elmendorf–Richardson Üssü'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Trump, görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak henüz nihai bir anlaşmaya varamadıklarını açıkladı.
TRUMP'TAN AÇIKLAMA
Trump, 'Henüz tam olarak anlaşamadığımız birkaç önemli konu da var ancak bazı ilerlemeler kaydettik. Anlaşma sağlanana kadar anlaşma olmamıştır.' şeklinde konuştu.



