GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 12:57
Düzenleme : 06 Mayıs 2026 12:57

AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir'den CHP'ye sert eleştiriler: 'Kurumsal çürüme' iddiaları ve anket sonuçları dikkat çekiyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir'den CHP'ye sert eleştiriler: 'Kurumsal çürüme' iddiaları ve anket sonuçları dikkat çekiyor
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, CHP'yi 'kurumsal çürüme' ile suçlayarak İBB kaynaklarının vatandaşa hizmet olarak dönmediğini iddia etti. Son anketler AK Parti'nin yükselişini ve CHP ile arasındaki farkı gösteriyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Habertürk'te katıldığı bir programda CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunarak, partide yaşanan süreci "kurumsal çürüme" olarak nitelendirdi. Özdemir, CHP'nin mevcut durumunu "kurumsal işlevini yitirmiş, bir belediye başkanının ipoteği altına girmiş, ast-üst ilişkilerinin darmadağın olduğu" bir yapı olarak tanımladı. Bir Zoom toplantısında bir belediye başkanının grup başkanlarına talimat vermesini örnek göstererek, partinin kurumsal yapısının çöktüğünü ve kuralların kişiselleştiğini savundu.

CHP'DE SİYASAL ÇÜRÜME VE KAYNAK YÖNETİMİ SORUNU

Özdemir, CHP'deki bu "siyasal çürümeyi" partinin kök nedenlerine indirgeyerek açıkladı. Hiçbir dönemde CHP kurumsallığının bu denli bir çürümeye maruz kalmadığını belirten Özdemir, bu çürümenin yalnızca partiyi değil, Türkiye'nin siyasal iklimini de olumsuz etkilediğini öne sürdü. Özellikle 2019'dan bu yana İstanbul'a akan büyük kaynaklara rağmen şehirde somut bir hizmet görülemediğini vurguladı. Bu kaynakların, ülkenin yönetimini ele geçirmek üzere bir sistem oluşturmak için kullanıldığını iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kaynaklarının vatandaşa hizmet olarak dönmediğini, bunun yerine iddianamelere konu olan fiillerle oluşturulduğunu ve vatandaşın vergi karşılığında hizmet alamadığını belirtti.

ULAŞIM, ALTYAPI VE MALİ YAPIDA GERİLEME

Özdemir, İBB'nin ulaşım ve altyapı alanındaki yetersizliklerine de dikkat çekti. Metroların yapılamaması, İstanbul trafiğinin kötüleşmesi, otobüslerin yenilenmemesi ve tünel projelerinin hayata geçirilememesi gibi sorunları sıraladı. İBB'nin faaliyet raporunu "iflas raporu" olarak nitelendiren Özdemir, belediyenin borcunun 260 milyar liraya ulaştığını ve bu borcun hizmet üretilmeden arttığını söyledi. Metro adına alınan borçların başka alanlarda kullanıldığına dair bilgiler olduğunu ve İETT ile İSKİ'nin mali durumlarının da göçmüş vaziyette olduğunu ifade etti. Geçmiş dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 3 büyük baraj kazandırıldığını hatırlatarak, mevcut yönetimin 7 yıldır bir damla su üretme çabası göstermediğini, ancak AK Parti hükümetinin Melen Çayı ile İstanbul'un su ihtiyacının yüzde 50'sini karşıladığını belirtti. Su fiyatlarının doğalgaz fiyatlarını geçtiğini ve İBB'nin doğru yönetilmesi halinde bu yükün vatandaşın sırtına binmeyeceğini savundu. 14 kent lokantasıyla sosyal belediyeciliğin yapılamayacağını da sözlerine ekledi.

ANKETLER VE SAHADAN MESAJLAR

Abdullah Özdemir, düzenli olarak yaptırdıkları anket sonuçlarına göre AK Parti'nin yükseliş trendini sürdürdüğünü ve CHP ile arasındaki makası açtığını açıkladı. Son ankete göre AK Parti'nin oy oranının %35,8, CHP'nin ise %30,7 olduğunu belirtti. Vatandaşın CHP'nin yerel tecrübesinden memnuniyetsiz olduğunu ve "Bu işi CHP beceremiyor, bu iş AK Parti'nin işi" şeklinde düşündüğünü gözlemlediklerini söyledi. Beykoz'da bir başkanvekilinin durumdan rahatsız olarak AK Parti'ye geçmesini örnek gösterdi. Vatandaşın beklentisinin trafik, deprem ve kentsel dönüşüm gibi konularda somut adımlar atılması ve ekonomik iyileşme olduğunu vurgulayan Özdemir, AK Parti'nin bu beklentileri karşılayacağına inandığını ifade etti.