GÜNDEM
Yayınlanma : 02 Şubat 2026 08:32
Düzenleme : 02 Şubat 2026 08:32

AK Parti'den CHP liderine sert yanıt: Terör örgütüne devlet muamelesi yapıyor

AK Parti'den CHP liderine sert yanıt: Terör örgütüne devlet muamelesi yapıyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye açıklamalarını eleştirerek 'terör örgütüne devlet muamelesi yapıyor' dedi. Çelik, Gazze'deki çifte standartlara da dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Osmaniye'de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Ukrayna-Rusya Savaşı, Gazze'deki olaylar ve İran'daki gelişmelere dikkat çekerek, Türkiye'nin güçlü liderlikle yönetilmesinin önemini vurguladı.

CHP LİDERİNE SERT TEPKİ

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye açıklamalarına yanıt verdi. 'Türkiye Suriye'de çatışmanın tarafı olmasın, barışın tarafı olsun' diyen Özel'e, 'Zaten barışın tarafındayız' diye cevap veren Çelik, 'Suriye hükümeti terörle mücadele ederken CHP Genel Başkanı terör örgütü ile meşru hükümeti bir arada tutuyor, eşit kefeye koyuyor. Bu nasıl zihniyettir? Devlete terör örgütü, terör örgütüne devlet muamelesi yapıyor' ifadelerini kullandı.

GAZZE'DEKİ İKİYÜZLÜLÜĞE VURGU

Dünyanın büyük bir türbülansın içine girdiğini belirten Çelik, Gazze'de yaşananlara dikkat çekti. 'Dünyanın başka yerlerinde insanlar öldüğü zaman insan haklarından, hukuktan bahsedenler Gazze'deki çocukların kanına girilirken, Gazze'de kadınlar öldürülürken hukuku, insan haklarını unutuyorlar. Bu ikiyüzlülük ve çifte standart niye?' diye soran Çelik, Türkiye'nin istikrarını korumanın en önemli mesele olduğunu vurguladı.

ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİNE ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin küresel bir nitelik kazandığını söyleyen Çelik, 'Dünyanın neresinde bir sorun olursa ilk aranan kişi Cumhurbaşkanımızdır' dedi. 6 Şubat 2023'teki depremlere de değinen Çelik, 'Deprem yıktı ama çılgın Türkler yine ayağa kalktı' ifadesini hatırlatarak, devletin ve milletin dayanışmasını övdü. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 Şubat'ta Osmaniye'deki anma törenlerine katılacağını da duyurdu.