SPOR
Yayınlanma : 27 Mayıs 2026 02:24
Düzenleme : 27 Mayıs 2026 02:24

30 yıllık kabus gerçek oldu: Wolfsburg Bundesliga'dan düştü, Paderborn uzatmalarda vurdu

30 yıllık kabus gerçek oldu: Wolfsburg Bundesliga'dan düştü, Paderborn uzatmalarda vurdu
Wolfsburg, 30 yıl sonra Bundesliga'dan düştü. Paderborn, uzatmalarda attığı golle rakibini yıkarak 7 yıl sonra Bundesliga'ya yükseldi.

Almanya'da futbol heyecanı, Bundesliga'da küme düşme hattında yaşanan dramla zirveye ulaştı. 30 yıl aradan sonra Bundesliga'dan düşen Wolfsburg'un acı hikayesi, Paderborn'un uzatmalarda attığı yıkıcı golle perçinlendi.

BUNDESLIGA 2'YE VEDA

Bundesliga'da sezonu 16. sırada tamamlayan ve küme düşme hattından kurtulamayan yeşil beyazlılar, play-out finalinde Paderborn ile karşılaştı. Evinde aldığı dezavantajın ardından deplasmanda da istediği sonucu alamayan Wolfsburg, rakibine uzatmalarda 2-1 mağlup olarak tam 30 yıl sonra Bundesliga 2'ye veda etti. Bu sonuçla birlikte Wolfsburg, gelecek sezon Almanya'nın ikinci liginde mücadele edecek.

PADERBORN TARİH YAZDI

Öte yandan Paderborn, bu galibiyetle 7 yıl aradan sonra play-out'tan Bundesliga'ya yükselen ilk takım olma unvanını kazandı. Wolfsburg için yıkım anlamına gelen bu sonuç, Paderborn için ise büyük bir sevinç kaynağı oldu. Yeşil beyazlı taraftarlar ise büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, takımın geleceği belirsizliğe sürüklendi.