GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Temmuz 2026 13:17
Düzenleme : 11 Temmuz 2026 13:17

15 Temmuz şehidi ikizlerin babasından yürek dağlayan sözler: Evlatsız yaşarım ama vatansız asla!

15 Temmuz şehidi ikizlerin babasından yürek dağlayan sözler: Evlatsız yaşarım ama vatansız asla!
15 Temmuz şehidi ikiz polislerin babası, evlatlarının mezarı başında vatan sevgisini dile getirerek, "Evlatsız yaşayabilirim ama vatansız yaşayamam" dedi. Hain FETÖ'ye öfkesini dile getiren baba, ahirette hesap soracağını belirtti.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görev yaparken şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Hacı Ali Oruç, evlatlarının mezarı başında verdiği röportajla izleyenleri derinden etkiledi.

VATAN SEVGİSİ EN BÜYÜK EMANET

Adanalı ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç, helikopter teknisyenliği eğitimi için Ankara'da bulunuyordu. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'nün bombalı saldırıları sonucu omuz omuza şehit olan kardeşler, memleketleri Adana'da yan yana toprağa verildi. Acılı baba Hacı Ali Oruç, çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek onlarla hasret giderdi. Şehit oğlu Ahmet'in kabri başında gözyaşları içinde, "Ahmet’im, gözün arkada kalmasın oğlum. Evladın, hanımın bana emanet. Sizi çok seviyorum. Ahmet’imin kızı 10 yaşına girdi. Ona, 'Hem hanımına hem kızına gözüm gibi bakıyorum' diyorum. Onlar bana Ahmet’imin en büyük emanetleri" diyerek duygularını dile getirdi.

HAİN FETÖ BENİ EVLATLARIMDAN KOPARDI

Evlat acısının tarifsizliğini dile getiren baba Oruç, hain FETÖ örgütüne olan öfkesini şu sözlerle ifade etti: "Her cuma günleri çocuklarımı ziyaret ediyorum. Onlarla konuşuyorum, hasret gideriyorum. Gözlerimiz yollarda kaldı. Onları hasretle bekliyoruz. Maalesef darbe girişiminde bulunan hain FETÖ’cüler, beni evlatlarımdan kopardılar. İki kardeş dünyaya birlikte geldiler, göreve beraber başladılar, Allah’ın huzuruna da birlikte gittiler. Elhamdülillah çocuklarım şehit oldu, bu mertebe herkese nasip olmaz. İki kardeş birbirlerine çok düşkündüler, hiç ayrılmazlardı. Rabb’im de onları ayırmadı. Ne mutlu bana ki Allah’ım bana iki evlat verdi, ikisi de şehit oldu."

VATANSIZ YAŞAYAMAM

İki evladını birden vatan toprağına emanet etmenin ağırlığını yaşayan baba Oruç, vatan sevgisinin her türlü acıdan üstün olduğunu vurgulayarak, "İki evladını toprağa vermek gerçekten çok zor bir şey. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ben evlatlarımı vatan için toprağa verdim. Evlatsız yaşayabilirim ama vatansız yaşayamam. Allah bizi vatansız ve yurtsuz bırakmasın; devletimiz, milletimiz var olsun. Bu vatana kimse göz dikemez. Biz her zaman hazırız. Gerektiğinde ben ve hayatta olan oğlum, vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. Canımız, bedenimiz var olduğu müddetçe vatana feda olsun." dedi. Baba Oruç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e hakkını helal etmediğini ve ahirette hesap soracağını da sözlerine ekledi.